Skip to main content
Evenimente

Valentin Popa – din nou printre camarazii de arme

By iunie 25, 2023august 19th, 2023No Comments
valentin popa - invictus romania

„Am pierdut tot. Îmi lipsește.”
Un foc de reglaj. Al doilea în centrul țintei. Ca pe vremuri. Dar, de data asta, cu brațele camaradului ghidându-i arma.
Maistrul militar Valentin Popa și-a vizitat ieri colegii de la Forțele Navale pentru Operații Speciale. Avea nostalgia unei ședințe de tragere alături de ei, în poligon.
Operator forțe pentru operații speciale, skydiver, combat diver și de 3 ori veteran al TO Afghanistan, Valentin a pierdut tot în timpul unui exercițiu, acum 6 ani. Dar el luptă zi de zi pentru viață și pentru cei dragi.
„În septembrie 2017, pe timpul unui exercițiu militar național, am avut un accident în urma căruia am suferit o leziune a coloanei vertebrale rămânând paralizat de la piept în jos. După intervențiile chirurgicale diagnosticul pus a fost tetraplegie (ASIA B). Pot mișca brațele însă nu pot folosi palmele și degetele de la mâini și nu îmi simt corpul de la brâu în jos. Uneori simt senzații de arsură la nivelul picioarelor și totodată mușchii reacționează la stimulare electrică. În tot acest timp am făcut recuperare și mi-am îmbunătățit într-o oarecare măsură forța în brațe și trunchi.
Vreau să fac sport în continuare și din acest motiv m-am înscris în echipa Invictus România.
Consider că mai am o șansă și cu ajutorul lui Dumnezeu poate voi reuși să-mi folosesc picioarele din nou. Momentan mă antrenez pentru probele de atletism în scaun rulant și înot și îmi doresc să ajung la acea formă fizică care să-mi permită să reprezint România la competițiile sportive dedicate militarilor răniți. „

Leave a Reply