Skip to main content
Evenimente

ROMANIAeINVICTUS – Împreună am reușit!

By iunie 4, 2021iunie 8th, 2021No Comments
lap of holland - invictus romania featured

Ne-am UNIT în jurul militarilor răniți și am reușit să ducem România pe prima poziție a clasamentului provocării #LapofHolland.

Militarii răniți componenți ai echipei Invictus România au participat sâmbătă, 29 mai, la provocarea de a înconjura virtual Olanda, în doar 24 de ore, eveniment ce a marcat ziua în care ar fi trebuit să înceapă Jocurile Invictus de la Haga, din acest an, anulate din cauza pandemiei.

În scaun cu rotile, cu bicicleta, în alergare, vâslind la ergometru sau înotând, Invictușii au avut de parcurs colectiv distanța de 1478 de kilometri, exact atât cât reprezintă teritoriul Olandei, iar pentru a reuși să strângă kilometri necesari, Echipa Invictus România a lansat provocarea întregi societăți românești.

Nume sonore ale sportului românesc, precum Felix Maestru – multiplu campion național și medaliat la campionatele europene și mondiale, antrenorul lotului de înot al echipei Invictus Romania, Coman Dragoș – multiplu medaliat european, locul 3 mondial în bazin mare și în bazin de 25 de metri, multiplu campion național, Valentina Brat – locul 1 World Military Swimming Championships, Sofia, Bulgaria, multiplă Campioană Balkan Swimming Championships, Grecia, Rodica Șerban – multiplă campioană mondială la canotaj, campioană olimpică 2004, la Atena și medaliată cu bronz 2008, Beijing, gl.bg. (rtr) Lupan Petre – multiplul campion național, recordmen național și balcanic și vicecampion european la atletism, Stoica Ioan – ciclist de aur al României, Stoica Vlad – Președintele Federației Române de Triatlon, Popa Iuliana – medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, campioană mondială și europeană la canotaj, Tănase Alexandru – campion European la canotaj, lotul olimpic de canotaj, loturile de ciclism și înot ale CSA Steaua București, oameni de presă, cineaști, elevi ai instituțiilor militare de învățământ, voluntari Invictus din toată țara și nu numai, au sărit în ajutorul lor și au donat activitățile sportive reușind astfel ca la sfârșitul zilei TEAM ROMANIA să totalizeze 1576 mile pe platforma organizatorului și peste 5000 de kilometri pe platforma InvictusRomania.ro.

Mesajul evenimentul este că deși jocurile au fost amânate din cauza pandemiei, echipele militarilor răniți sunt așteptate la Haga, Olanda în 2022, pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Jocurilor Invictus.

După ce în 2017, militarii răniți români au reprezentat România la Invictus Games Toronto, în 2018 la Invictus Games Sydney, în 2022, o echipă de 20 de militari răniți se pregătește să reprezinte România la Invictus Games Haga.

Chiar și în această perioadă greu încercată de pandemie au continuat să facă sport acasă, s-au implicat într-o serie de evenimente sportive virtuale, au ținut strâns legătura cu camarazii răniți din comunitatea mondială Invictus și au reușit. Tăria lor de caracter, îndârjirea și pasiunea cu care continuă să meargă mai departe sunt adevărate modele de inspirație pentru noi toți.

Faptul că militarii răniţi participă la competiţii în ciuda problemelor medicale cu care se confruntă, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul societăţii românești.

Felicitări și mult succes în pregătire! Go Invictus!

Credit foto: Alex Tudor și Bianca Vuță

#InvictusRomania #ArmataRomâniei #CSASteaua #InvictusGames

Leave a Reply