Skip to main content
Evenimente

Invictus Games the Hague, 14-23 aprilie 2022

By aprilie 14, 2022septembrie 7th, 2022No Comments
Invictus Games the Hague 2022 CEREMONIE DESCHIDERE - INVICTUS ROMANIA

În perioada 14-23 aprilie 2022, Echipa Invictus România a participat la mult așteptatul eveniment Invictus Games the Hague. Delegația României a fost formată din 20 de militari Invictus titulari plus rezerve, staff, friends&family, echipa medicală, echipa media.

În data de 16 aprilie, echipa României, formată din Căpățînă Iulian-Constantin și Toma Mihai, a participat la Land Rover Driving Challenge. Cursa a testat abilitățile de condus, dar și de observare, de navigație și de lucru în echipă, la bordul unui vehicul Land Rover. Echipa noastră a depășit rapid și cu precizie fiecare obstacol și s-a clasat pe locul 2, aducând României primele medalii la Jocurile Invictus.

Ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Invictus s-a desfășurat în seara de 16 aprilie, într-o atmosferă plină de energie.

Ziua de 17 aprilie a fost ziua cu cel mai încărcat program competițional, România ,,luptând” pe trei fronturi: tir cu arcul, atletism și volei. Echipa de tir cu arcul olimpic a fost formată din Căpățînă Iulian, Cojocaru Florin și Romila Eduard, iar cea de tir cu arcul compound din Boc Florin, Neagu Marcel, Bolovan Florin și Toma Mihai. La atletism, Taifas Marius a concurat la aruncarea discului și la proba de 200 m, Ilovan Angel la probele de 100 m și 200 m, Ola Sergiu la 100 m și 200 m, Cănuci Marius la 100 m și 1500 m, Olteanu Cătălin la 400 m și 1500 m, Nicula Marian la 1500 m. La volei, echipa României, formată din Bica Nicușor, Matei Irinel, Slăniceanu Costel, Nicula Marian, Taifas Marius, Cănuci Marius, Ciolan-Uță Valentin, Vuță Florin, Ilovan Angel, Ola Sergiu și Hanganu Gabriel, a concurat cu Ukraina, S.U.A și Unqonquered 2.

Pe data de 18 aprilie s-au desfășurat finalele la tir cu arcul. Camarazii noștri s-au descurcat excelent, aducând României mai multe medalii, astfel: aur la Compound individual (Neagu Marcel), aur la arcul Olimpic cu echipa (Cojocaru Florin, Căpățînă Iulian și Romila Eduard), argint la arc Olimpic individual (Cojocaru Florin) și argint la arc compound echipă (Neagu Marcel, Bolovan Florin și Toma Mihai). Tot pe data de 18 a avut loc și proba de atletism aruncarea bilei, la care Ciolan-Uță Valentin a cucerit medalia de argint, finala de 100 m, la care a participat Ola Sergiu, și meciul de voley cu Georgia.

Ziua de 19 aprilie a fost dedicată desfășurării probelor de înot, respectiv 50 m freestyle, 50 m backstroke, 50 m breaststroke și 100 m freestyle. Echipa României a fost compusă din 4 înotători, astfel: Bica Nicușor, Matei Irinel, Taifas Marius și Ilovan Angel. Ilovan Angel s-a calificat în finala de 50 m backstroke și a ocupat poziția a șaptea.

Concursul de rowing a avut loc pe data de 20 aprilie, cu 2 probe: sprint (1 minut) și endurance (4 minute). Au făcut parte din lot Cănuci Marius, Mănăilă Eugen, Olteanu Cătălin, Hanganu Gabriel, Ciolan-Uță Valentin și Ilovan Angel.

Pe 21 aprilie s-au desfășurat probele de powerlifting. România a avut câte un reprezentant la fiecare probă, respectiv Cănuci Marius la categoria lightweight, Mănăilă Eugen la Midweight și Ciolan-Uță Valentin la categoria Heavyweight.

Programul competițional de la Jocurile Invictus s-a încheiat în data de 22 aprilie cu ciclismul. Lotul României a avut reprezentanți la categoria handbike pe Vuță Florin și Slăniceanu Costinel, iar la categoria road bike pe Bica Nicușor, Matei Irinel, Nicula Marian, Taifas Marius, Hanganu Gabriel și Ola Sergiu. Toți au participat la câte 2 probe, respectiv Time Trial și Road.

Leave a Reply