Skip to main content
Evenimente

Gala de prezentare a lotului participant la „Invictus Games Dusseldorf 2023”

By februarie 10, 2023No Comments
lotul invictus games dusseldorf 2023 romania

Joi, 9 februarie, la Sala de sport „Mihai Viteazul” din Capitală,  a avut Gala de prezentare a lotului militarilor răniți ce va reprezenta Armata României la evenimentul competițional „Invictus Games Dusseldorf 2023”.

Anul acesta, în perioada 9-16 septembrie, echipa Armatei României va participa pentru a patra oară la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022).

Echipa va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la opt discipline sportive, dintre care șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus promovează respectul și empatia față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în procesul de refacere fizică și psihică.

Susținerea militarilor răniți în vederea participării la activități sportive interne și internaționale, complementar efortului Ministerului Apărării Naționale, s-a făcut și cu sprijinul mai multor asociații, fundații și companii, printre acestea numărându-se: Asociația voluntarilor Invictus, Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”, Asociația Povestașii, Big Dream Media, Asociația sportivă Vânătorii Posadei, Fundația Vilas, OMVPetrom (cel mai mare sponsor al proiectului), Romgaz, Decathlon România, Transgaz, Alexandrion, Banca Comercială Română, TNT Production România, Mechrom Industry, Artrelax, Soul Dental Studio, Termoefect, ArcsimConstruct, Ecosmart Instal, Koza Distribution, Napoca Tech, ZZ Topo, Akros Development Partners, Tehnoprodplast, Hiros Rom. IG Expert Company, DentalMed, Brico Calpani, Sport Ten BMG, Euromelis, Prime Assist Consulting, DC Expert Proiectare Structuri, Work 4 Fun Services,

Leave a Reply