ECHIPA

Titulari

bica nicusor dorel - invictus romania
Plutonier adjutant

Bica Nicușor–Dorel

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 25.11.1973, în municipiul Craiova, județul Dolj. Locuiește în municipiul Făgăraș, județul Brașov și este încadrat la Centrul Național de Înstruire Întrunită „Getica”. Este căsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni în teatrele de operații. A fost rănit în data de 16.06.2011, în Afganistan, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, pe funcția de comandant grupă infanterie. Pe timpul unei misiuni de cercetare terestră pentru securizarea unei căi de acces, s-a produs deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat. În urma suflului exploziei, i-au fost afectaţi ochii, fiind necesară intervenţia echipei medicale şi evacuarea acestuia la Spitalul Militar din Kandahar. A rămas cu leziuni la ochiul stâng, acuitatea vizuală fiind de până la 10%.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism, înot, atletismși volei din șezut.
Performanță sportivă: participare la Ștafeta Veteranilor 2020.
boc florin - invictus romania
Plutonier adjutant

Boc Florin

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 09.04.1977, în municipiul Beiuș, județul Bihor. Locuiește în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud și este încadrat la Batalionul 405 Sprijin Logistic „Năsăud”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la 5 misiuni internaționale: în Kosovo, Afganistan și Irak. Aflat în cea de-a cincea misiune, încadrat pe funcția de mecanic conductor TAB la o grupă evacuare tehnică din Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, Florin a început să se simtă răuși a fost evacuat de urgență în Germania. Mai avea o săptămână și urma să zboare către casă însă acest lucru nu a mai fost posibil deoareceîn urma investigațiilor medicale i s-a pus diagnosticul de leucemie. A petrecut 2 ani în Landsthul Regional Medical Center din Germania, unde a urmat mai multe cure de citostatice și alte tratamente. Chiar și după aceste intevenții medicale, sănătatea lui Florin a rămas una precară cu foarte multe restricții.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul și volei din șezut.
Performanță sportivă: participare la Campionatul Național Indoor Iași 2020, Cupa Primăverii București 2020, Campionatul Național Outdoor Aninoasa 2020, Cupa Federației București 2020.
capatana iulian constantin - invictus games
Plutonier adjutant

Căpățână Iulian-Constantin

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 08.07.1975, în comuna Casimcea, județul Tulcea. Locuiește în municipiul Constanța, județul Constanța și este încadrat la Batalionul 348 Artilerie Antiaeriană „Dobrogea”. Este căsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni internaționale în Irak și Afganistan. A fost rănit în data de 02.08.2012, în Afganistan în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, pe funcția de comandant grupă evacuare răniți, în cadrul plutonului medical. Alături de el au fost răniți alți 3 militari. Pe timpul unei patrule, vehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului a suferit o fractură la nivelul piciorului drept.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: participare la Cupa Primăverii 2019, Campionatul Național 2020, Cupa Federației 2020, concurs ONLINE IFFA.
matei irinel - invictus romania
Plutonier adjutant

Matei Gheorghe Irinel

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 27.10.1980, în municipiul Câmpulung, județul Argeș. Locuiește în municipiul Câmpulungși este încadrat la Centrul de Perfecționare Apărare CBRN „Muscel”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data 31.08.2008, în Afganistan, în timp ce era dislocat în Afganistan, cu Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, încadrând funcția de mecanic conductor TAB. Aflat într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1, transportorul amfibiu blindat în care se afla a iniţiat un dispozitiv exploziv improvizat. Alături de Irinel alțitrei militari au fost răniți, iar unul și-a pierdut viața. În urma incidentului a suferit un politraumatismcranio-cerebral.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism, înot și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 27 din 46 (ciclism) – InvictusGames Toronto 2017, locul 2 - InvictusGames Virtual Cycling 10 Mile Time Trial, participare la multiple competiții virtuale șiaproximativ 5000 km pe bicicletă în 2020.
slaniceanu costinel valerica - invictus romania
Plutonier adjutant

Slăniceanu Costinel–Valerică

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 20.11.1978, în municipiul Câmpulung, județul Argeș.Locuiește în municipiul Pitești și este încadrat la Centrul de Perfecționare Apărare CBRN „Muscel”. Este căsătorit și are 2 copii. A participant la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data de 20.06.2006, în Afganistan, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi”, încadrat pe funcția de mecanic conductor. Alături de el au fost răniți alți 3 militari, iar unul și-a pierdut viața, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat. Costi a stat o lună în comă, 6 luni în spital și a suferit 14 operații. În urma incidentului a suferit amputarea membrului inferior stâng de la nivelul genunchiului,deplasare totală de retină la ochiul stâng, dublă fractură deschisă de os sacru, arsură de grad 4 circular la membru inferior drept de la nivelul gambei pana la coapsă cu transplant de piele și tasarea unei vertebre.
Se antrenează pentru InvictusGamesla handbike și volei din șezut.
Performanță sportivă: participare la InvictusGames Toronto 2017.
cojocaru emil florin - invictus romania
Plutonier major

Cojocaru Emil–Florin

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 24.02.1979, în municipiul Brașov.Locuiește în comuna Bârsești, județul Vrancea și este încadrat la Batalionul 198 Sprijin Logistic „Prut”. Este căsătorit și are 2 copii.A fost rănit în data de 19.07.2009, în prima sa misiune în teatrul de operații Afganistan, cu Batalionul 280 Manevră, încadrat pe funcția de mecanic conductor. Alături de el a mai fost rănit un militar, în  urma unui atac cu rachete şi armament portabil de infanterie asupra bazei române din Qalat.
În urma incidentului a suferit răni în zona feței, afecțiuni neurologice, rănirea membrului inferior drept, afecțiuni ale urechilor (timpanele sparte), rinichiul stâng dislocat, afecțiuni interne ale vaselor de sânge.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: locul 1 – Cupa României 2020, locul 1 – Campionatul Național Paralimpic 2020, locul 1 (european) și locul 9 (mondial)– Campionatul Sportiv Militar (Grecia), locurile 2 și 3 la alte competiții naționale.
iovi marius - invictus romania
Plutonier major

Iovi Marius Traian

gradul I de invaliditate

S-a născut la data de 17.04.1981, în municipiul Petroșani. Locuiește în municipiul Timișoara, județul Timiș și este încadrat la Trustul de presă al MApN. Este necăsătorit. A participat la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data de 21.09.2007, în Irak, timp ce se afla în misiune cu Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, încadrat pe funcția de servant 1, echipa antipersonal. Alături de el au fost răniți alți 4 militari, iar unul și-a pierdut viața, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat. În urma accidentului, a suferit mai multe răni, însă cea mai gravă a fost produsă de o schijă care i-a perforat ochiul drept, ducând la pierderea vederii. Are arsuri pe ambele brațe și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. A stat șapte luni în comă, după care a urmat recuperare într-un spital din Germania apoi în SUA.
Se antrenează pentru Invictus Games la canotaj în sală, atletism și înot.
Performanță sportivă: participare la Sport Festival 2019, Ștafeta Veteranilor 2020.
nicula marian - invictus romania
Plutonier major

Nicula Marian

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 09.05.1982, în municipiul Pitești, județul Argeș. Locuiește tot în municipiul Pitești și este încadrat la Batalionul 49 Apărare CBRN „Argeș”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data de 25.10.2011, în Afganistan. Militarul făcea parte din Batalionul 495 Manevră, dislocat în provincia Zabul și avea funcția de mecanic conductor. În urma unui schimb de focuri cu insurgenții talibani, subofiţerul a fost lovit de schije, suferind un traumatism la ochiul stâng. A fost transportat la spitalul militar din Kandahar, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior fiind evacuat la spitalul din Germania unde a fost supus mai multor interventii chirurgicale. Cu toate acestea a rămas cu 3 schije in spatele globului ocular,fărăvedere la ochiul stang și 90% vederela ochiul drept.
Se antrenează pentru InvictusGames la atletism, ciclism și volei din șezut.
Performanță sportivă: participare la InvictusGames Toronto 2017.
romila eduard - invictus romania
Plutonier major

Romila Eduard–Vlad

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 23.10.1978, în municipiul Huși, Județul Vaslui. Locuiește tot în municipiul Huși și este încadrat la Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Telerman”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la 3 misiunii internaționale. A fost rănit în data de 25.09. 2016, în Afganistan. Militarul făcea parte din Batalionul 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi” și avea funcția de comandant grupă și șofer. Vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, rezultând rănirea a patru militari printre care și Eduard Vlad care a fost evacuat și spitalizat în Germania. În urma incidentului, a suferit o fractură la coloana vertebrală și fisură a tendonului subcapular braț drept.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: locul 2 - Campionatul Național de Tir cu Arcul Outdoor 2020, locul 4 - Cupa Primăverii 2021, locul 4 - Cupa Federației 2021.
taifas marius bertoni - invictus romania
Plutonier major

Taifas Marius Bertoni

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 15.07.1985, în municipiul Giurgiu, județul Giurgiu. Locuiește în municipiul București și este încadrat la Brigada 122 Logistică „Muntenia”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data de 20.11.2009, în urma unui atac cu rachetă, în timp ce se afla în misiune cu Elementul Național de Sprijin, fiind încadrat pe funcția de comandant grupă RTLB. Alături de el au fost răniți alți 2 militari. A suferit mai multe răni provocate de schije, la cap, abdomen și picioare, și artera femurală secționată la piciorul stâng. A urmat recuperarea în Germania și în România. A rămas cu paralizie definitivă a nervului sciatic popliteu extern și o disfuncționalitate a mersului și mobilității piciorului.
Se antrenează pentru InvictusGames la atletism, înot, ciclism și volei din șezut.
Performanță sportivă:locul 4- „Înoată câte 400 m timp de 6h în echipă” - Univer 24 – Sărbătoarea înotului.
canuci marius cristian - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Cănuci Marius-Cristian

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 04.07.1986, în municipiul Craiova, județul Dolj. Locuiește tot în municipiul Craiova și este încadrat la Batalionul 20 Infanterie „Dolj”. Este căsătorit. A participant la 2 misiuni internaționale. Afost rănit în data de 30.03.2014, în timp ce executa o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aprozimativ 10 km sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall. Militarul făcea parte din Batalionul 20 Manevră, dislocat în provincia Zabul, și avea funcția de pistolar grupa 3 infanterie. În timpul patrulării un autovehicul încărcat cu explozibil a întrat în mașina de luptă în care se aflau 6 militari români, printre care și caporalul Marius Canuci. Un militar a decedat iar ceilalți au fost răniți. În ciuda rănilor proprii și a pericolului imens, militarul a sărit în ajutorul camaradului său care își pierduse o mână, reușind să-l mențină în viața. În urma atacului, militarul a rămas cu probleme medicale la nivel cervical și semipareză la nivelul brațului superior stâng.
Se antrenează pentru InvictusGames la powerlifting, canotaj în sală, atletism și volei din șezut.
Performanță sportivă: Locul 6 (categoria până în 83 kg) – Campionatul național de împins din culcat 2020.
ciolan valentin - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Ciolan-Uță Valentin

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 23.10.1978, în municipiul Huși, Județul Vaslui. Locuiește tot în municipiul Huși și este încadrat la Batalionul 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Telerman”. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la 3 misiunii internaționale. A fost rănit în data de 25.09. 2016, în Afganistan. Militarul făcea parte din Batalionul 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi” și avea funcția de comandant grupă și șofer. Vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, rezultând rănirea a patru militari printre care și Eduard Vlad care a fost evacuat și spitalizat în Germania. În urma incidentului, a suferit o fractură la coloana vertebrală și fisură a tendonului subcapular braț drept.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: locul 2 - Campionatul Național de Tir cu Arcul Outdoor 2020, locul 4 - Cupa Primăverii 2021, locul 4 - Cupa Federației 2021.
neagu marcel - invictus romania
Caporal clasa a II-a

Neagu Marcel

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 13.09.1980, în municipiul Constanța, județul Constanța. Locuiește în municipiul Constanța și este încadrat la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”.Este căsătorit și are un copil. A participat la 3 misiuni internaționale: în Kosovo, Irak și Afganistan. A fost rănit în data de 25.09.2016, în Afganistan. Militarul făcea parte din Batalionul 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi”. În timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla, a inițiat un dispozitiv exploziv improvizat, în urma căruia a fost rănit împreună cu trei colegi. A suferit multiple fracturi la piciorul stâng, cu pierdere masivă de țesut la piciorul drept, 3 vertebre fracturate. A fost evacuat în Germania, unde a stat 8 luni și a suferit 16 intervenții chirurgicale pentru reconstrucția picioarelor.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 2 pe echipe - Cupa României Outdoor 2019, locul 3 pe echipe- Campionatul Național 2019, locul 1 pe echipe - Campionatul Național Paralimpic 2019, locul 4 - Cupa României 2020, locul 1 pe echipe - Campionatul Național, locul 1 individual și locul 1 pe echipe - Campionatul Național Paralimpic 2020, locul 2 individual și echipe – Cupa Federației 2021.
ola adrian sergiu - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Ola Adrian Sergiu

apt limitat

S-a născutla data de 14.03.1985, în municipiul Timișoara, județul Timiș. Locuiește în municipiul Timișoara și este încadrat la Batalionul 32 Cercetare Supraveghere „Mircea”. Este căsătorit și are un copil. A participat la 3 misiunii internaționale. A fost rănit în data de 19.05.2013, în Afganistan, în timp ce îndeplinea funcția de pistolar în cadrul Batalionului 2 Manevră „Scorpionii Galbeni”. Alături de el au fost răniți alți 3 militari. În timpul unei misiuni de patrulare, anvelopa vehiculului în care se afla, a explodat. În urma incidentului, a suferit un traumatism cranio-cerebral și o disjuncție acromio claviculară.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism și atletism.
manaila eugen - invictus romania
Plutonier adjutant principal (în rezervă)

Mănăilă Eugen

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 09.12.1969, în Municipiul Buzău. Județul Buzău. Locuiește în municipiul Buzău. Este căsătorit și are un copil. Participant la 2 misiuni internaționale, a fost rănit în data de 19.02.2010, în Afganistan, unde avea funcția de comandant grupă și șofer în cadrul Batalionului 33 Manevră. Pe timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 20 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul. Militarul a suferit un traumatism la piciorul drept, a avut trei coaste fracturate, fractură pumn mâna dreaptă și ambii umeri afectați, fiind transportat de urgență cu un elicopter la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul militar din Bagram și mai apoi în Germania la Landstuhl. A suferit şaseoperații și a stat într-un scaun cu rotile până a reușit să își coordoneze iarăși mișcările.
Se antrenează pentru InvictusGames la powerlifting, canotaj în sală și atletism (aruncarea discului și a greutății).
Performanță sportivă: campion național Masters 2 și locul 3 la seniori, categoria 93 kg - Campionatul Național împins din culcat, 2020.
toma mihai - invictus romania
Plutonier adjutant principal (în rezervă)

Toma Mihai Ion

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 15.05.1971, în localitatea Lădești, județul Vâlcea. Locuiește în municipiul Pitești, județul Argeș. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la 2 misiuni în Afganistan cu grupurile de cercetare din cadrul Batalionul 2 Manevră. A fost rănit în data de 19.09.2011 pe timpul misiunii de recuperare a unei mașini de luptă tip MRAP. În urma incidentului, a avut cotul drept distrus și brațul stâng dislocat, afecțiuni ce au necesitat evacuarea acestuia la spitalul militar din Germania, unde s-a intervenit chirurgical.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: locul 1 – Campionatul Național de Tir cu arcul, locul 2 – Campionatul Național de Tir cu arcul.
vuta florin - invictus romania
Plutonier adjutant principal (în retragere)

Vuță Florin

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 28.04.1969, în comuna Călinești, județul Argeș. Locuiește în comuna Leordeni, județul Argeș. Este căsătorit și are un copil. A participat la 6 misiuni internaționale în Angola, Bosnia, Kosovo și Irak. A fost rănit în data de 16.02.2004, în Irak. Participant la misiunea IraqiFreedom, a fost grav rănit într-un accident genistic, la coloana vertebrală, în tabăra de la Al Hillah, în timp ce ocupa funcția de comandant grupă evacuare, în cadrul Batalionului 3 Geniu. A fost evacuat de urgență la spitalul militar din Bagdad, unde a fost supus unor intervenții preliminare. Medicii au constatat că una dintre vertebrele lombare este deplasată, astfel s-a luat decizia transportării la spitalul din Germania unde a fost supus unei operații pe coloana vertebrală care a durat 12 ore, unde s-a încercat reconstruirea a două vertebre și a fost montată o proteză de titan în jurul acestora, diagnosticul fiind de fractură de coloană vertebrală L2L3L4, cu secțiune parțială de măduvă și traumatism cranian. Timp de 3 săptămâni a fost ținut în comă indusă, iar după 3 luni de spitalizare în Germania a fost transferat la spitalul din România, unde a început recuperarea.
Se antrenează pentru InvictusGames la handbike și volei din șezut.

Performanță sportivă:participare la Ștafeta Veteranilor 2020.

bolovan florin - invictus romania
Plutonier adjutant (în rezervă)

Bolovan Florin

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 12.10.1971, în comuna Jariștea, județul Vrancea. Locuiește în municipiul Constanța. Este căsătorit și are 2 copii. A participat la o singură misiune internațională. A fost rănit în data de 31.03.2006, în Afganistan. Militarul se afla în misiune în cadrul Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi”, unde avea funcția de subofițer sanitar. Transportorul amfibiu blindat în care se afla a fost avariat de un dispozitiv exploziv, pe timpul executării unei misiuni de patrulare la aproximativ 30 kilometri sud-est de baza din Kandahar. Alături de el a mai fost rănit un militar. În urma incidentului a suferit multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale l1-L4 și tasarea discurilor intervertebrale.
Se antrenează pentru Invictus Games la tir cu arcul și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 2 individual - Cupa Regelui 2019, locul 2 pe echipe - Cupa României 2019.
ilovan angel paul - invictus romania
Plutonier adjutant (în rezervă)

Ilovan Angel–Paul

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 31.05.1987, în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Locuiește în comuna Budacu de Jos, județul Bistrița-Năsăud. Este necăsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni în teatrul de operații. A fost rănit în data de 23.11.2010, în Afganistan. Militarul se afla în misiune cu Batalionul 812 Manevră „ŞoimiiCarpaţilor’’, dislocat în Afganistan, unde avea funcția de cercetaș. În timp ce executa o misiune de patrulare, în urma verificării unui pod, a fost detonat un dispozitiv exploziv improvizat. Militarului i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Militar din Kandahar, apoi la un spital militar din Germania. În urma incidentului a suferit multiple răni în zona feței, a toracelui și a mâinilor.
Se antrenează pentru InvictusGames la înot, atletism, canotaj în sală și volei din șezut.
Performanță sportivă:locul 4 - „Înoată câte 400 m timp de 6h în echipă” - Univer 24 – Sărbătoarea înotului.
olteanu catalin - invictus romania
Plutonier adjutant (în rezervă)

Olteanu Cătălin Cristian

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 02.12.1982, în municipiul București. Locuiește în comuna Iepurești, județul Giurgiu. Este căsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni internaționale în Irak și Afganistan. A fost rănit în data de 27.09.2011, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan. În timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv, un șrapnel rezultat în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat, i-a perforat capul prin interior, iar obrazul, ochiul drept și nasul i-au fost sparte. A fost evacuat imediat și ulterior a suferit mai multe operații, însă cu toate acestea a rămas fără un ochi, are pierderi de memorie, iar obrazul și nasul i-au fost reconstruite cu ajutorul unei proteze de titan.
Se antrenează pentru InvictusGames la canotaj în sală, atletism și volei.
Performanță sportivă: locul 5 (proba de 2000 de metri), locul 3 (proba de 500 metri), locul 5 (proba de 1 minut) - British Rowing Virtual Championship 2020.

Rezerve

nicola danut - invictus romania
Maior

Nicola Dănuț

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 22.04.1976, în localitatea Orșova, județul Mehedinți. Locuiește în localitatea Săcălaz, județul Timiș și este încadrat la Brigada 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal’’ din Timișoara. Este căsătorit și are un copil. A participat la o singură misiune în teatrul de operații. A fost rănit în data de 21.09.2007, în Irak, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, pe funcția de comandant grupă infanterie. Alături de el alți patru militari au fost răniți, iar unul și-a pierdut viața. Pe timpul executării unei misiunii de patrulare, transportorul amfibiu blindat în care se afla, a luat foc ca urmare a deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, a suferit arsuri de gradul III la nivelul membrului superior stâng, retenție de schije în regiunea toraco- lombară și fesieră bilaterală, fiind evacuat la spitalul Militar Lamstul din Germania, unde a fost tratat timp de trei luni, suferind mai multe intervenții chirurgicale.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 2 (echipă) și locul 5 (individual) la InvictusGamesInvictus Sidney 2018, locul 1 (echipă) și locul 4 (individual) la Campionatul European Militar Grecia 2019.
hanganu gabriel - invictus romania
Plutonier adjutant

Hanganu Cristian–Gabriel

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 10.09.1981, în municipiul Focșani, județul Vrancea. Locuiește în municipiul Focșani și este încadrat la Centrul Militar Zonal Vrancea. Este căsătorit și are un copil. A participat la o misiune în teatrul de operații Afganistan. A fost rănit în data de 24.04.2005, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf Andrei”, având funcția de comandant grupă cercetare geniu. Alături de el alți trei militari au fost răniți, iar unul și-a pierdut viața. Pe timpul unei misiuni de patrulare s-a produs deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat. În urma suflului exploziei, a suferit arsuri de gradul III și II pe 45% din suprafața corpului. I-au fost afectate membrele superioare, inferioare, căile respiratorii, gura, fața fiind necesară intervenţia echipei medicale şi evacuarea acestuia la Spitalul Militar din San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii. A rămas cu leziuni la membrele superioare, față și nas.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism și rowing.
iordan marian ilie - invictus romania
Plutonier major

Iordan Marian-Ilie

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 16.02.1986, în municipiul București. Locuiește în municipiul Satu Mare, județul Satu Mare și este încadrat la Batalionul 52 Geniu ,,Tisa". Este căsătorit și nu are copii. A participat la o misiune în teatrul de operații în Afganistan. A fost rănit în data de 16.10.2011, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 495 „Căpitan Ștefan Șovert”, având funcția de pistolar. Alături de el alți doi militari au fost răniți. Pe timpul unei misiuni de escortă insurgenți, s-a produs deflagrația unui dispozitiv exploziv improvozat. În urma suflului exploziei i-a fost afectat genunchiul stâng, fiind necesară intervenția echipei medicale și evacuarea acestuia la spitalul Militar din Kandahar și apoi transportat la spitalul Militar din Germania. A rămas cu leziuni la genunchiul stang.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
Performanță sportivă: participarea la diverse concursuri naționale
stoica petre - invictus romania
Plutonier major

Stoica Petre–Cristian

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 08.01.1977, în municipiul Câmpulung Muscel, județul Arges. Locuiește în municipiul Câmpulung Muscel și este încadrat la Batalionul 30 Vanatori de Munte „Dragoslavele”. Este căsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni în teatrele de operații. A fost rănit în data de 30.04.2015, în Afganistan, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 33 „Vănători de Munte - Posada”, având funcția de sanitar. Alături de el alți trei militari au fost răniți. Pe timpul executării unei misiunii de sprijin în colaborare cu poliția afgană, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o mașină-capcană a explodat. În urma suflului exploziei, a suferit de traumatism facial cu fracturi cominutive de oase nazale, traumatisme ale coloanei cervicale si lombare, timpan perforat, sindrom cefalalgic cronic, fiind necesară intervenţia echipei medicale şi evacuarea acestuia la Spitalul Militar din Kandahar, si apoi suferind 2 interventii la Spitalul Militar din Bagram. A rămas cu leziuni la coloana cervicală, cefalee cronicăși amorțeli ale mâinilor și picioarelor.
În timpul misiunii a acordat primul ajutor altui coleg rănit grav, salvând viața camaradului.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism.
amzarescu viorel - invictus romania
Plutonier

Amzărescu Viorel Ionel

apt limitat

S-a născut la data de 05.12.1984, în municipiul Pitești, județul Argeș. Locuiesc în Pitești și este încadrat la Depozitul Central de Arhivă. Este căsătorit și are un copil. A participat la două exerciții multinaționale în poligonul Hohenfels, Germania, în anii 2012 și 2014, cu Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”. A fost rănit în data de 05.09.2014, în timpul exercițiului multinațional SaberJunction 14, având funcția de mecanic conducător TAB. Alături de el alți trei militari au fost ușor răniți, iar unul și-a pierdut viața. Pe timpul unei misiuni de deplasare al coloanei, s-a auzit o explozie, fapt ce a dus la răsturnarea mașinii. A fost evacuat din poligonul Hohenfels de către echipa medicală în spitalul Regenzburg din Germania. Am rămas cu o neuropatie cronică la piciorul stâng și mai multe intervenții chirurgicale la piciorul drept și genunchiul spart și cu deficiență de mobilitate scăzută la 45%.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul.
craciun dan - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Crăciun Dan-Cornel

gradul III de invaliditate

S-a născut la data de 13.11.1987, în municipiul Curtea de Argeș, Județul Argeș. Locuiește în Curtea de Argeș și este încadrat la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada". Este căsătorit și are un copil. A participat la 2 misiuni în teatrul de operații Afganistan. A fost rănit în data de 30 aprilie 2015, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 33 „Vânători de Munte - Posada”, având funcția de pistolar. Alături de el alți trei militari au fost răniți. Pe timpul executării unei misiunii de sprijin în colaborare cu poliția afgană, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o mașină-capcană a explodat. În urma exploziei, a avut multiple schije la nivelul corpului și artera poplitee secționată, fiindu-i acordat primul ajutor și transportat de urgență la Spitalul Militar din Kandahar iar apoi o luna jumătate în Germania. A rămas cu o pareză de nervos sciatic și tromboză la piciorul drept.
Se antrenează pentru InvictusGames la probele de înot și volei în șezut.
stanciu costel - invictus romania
Plutonier adjutant principal (în rezervă)

Stanciu Costel

gradul II de invaliditate

S-a născut la data de 06.09.1973, în comuna Pîrjol, județul Bacău. Locuiește în localitatea Hemeiuș, județul Bacău. Este căsătorit și are doi copii. A participat la 2 misiuni în teatrele de operații. A fost rănit în data de 21.12.2012, în Afganistan. Pe timpul executării unei misiuni în cadrul unui detașament al Forțelor pentru Operații Speciale în Afganistan, s-a produs deflagrația unui dispozitiv exploziv improvizat, în urma căruia a fost grav rănit. În urma incidentului, și-a pierdut gamba piciorului drept, în prezent purtând o proteză care îl ajută la deplasare și la mersul pe bicicletă.
Se antrenează pentru InvictusGamesla ciclism și volei din șezut.
Performanță sportivă: participare la InvictusGames Toronto 2017.
oprea florin - invictus romania
Locotenent

Oprea Florin

Născut la data de 10.10.1992, locuiește și lucrează în municipiul București. A participat la o singură misiune în teatrul de operații Afganistan, unde a avut funcția de comandant pluton. A fost rănit în data de 25.09.2016, în timpul unei misiunii de patrulare. Vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, în urma căruia a fost rănit alături de trei din colegii săi. A fost evacuat și spitalizat în Germania, iar după o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan pentru a continua misiunea alături de subordonații săi. În urma incidentului a suferit o fractură a osului zigomatic, multiple leziuni la nivelul capului și afecțiuni ale coloanei.
Se antrenează la probele de atletism, înot și volei din șezut.
Performanță sportivă: Locul 2 la probele de 200 m și 400 m în cadrul Campionatului Municipal Bucuresti, Virtual Marathon London, multiple competiții virtuale.
gabar cristian - invictus romania
Cap. cls. a III-a

Gabar Cristian

S-a născut la data de 11.12.1978, în municipiul București. Locuiește în orașul Galați și este încadrat la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată. Este necăsătorit. A fost rănit în data de 13.04.2019, în Afganistan, în timp ce se afla în misiune cu Batalionul 300 Protecția Forței, având funcția de pușcaș. În timp ce executa o misiune de patrulare, vehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, care a aruncat mașina în aer și a provocat rănirea a doi militari români. Cristian a suferit multiple fracturi la ambele picioare.
Se antrenează pentru Invictus games la disciplina rowing.

Componenți ai lotului lărgit

augustin pegulescu - invictus romania
Col.

Augustin Pegulescu

gradul II de invaliditate

Născut în data de 29.05.1967, în satul Valea Ursului, comuna Tâmna, jud.Mehedinți, divorțat, tată a doi copii, este comandant al Centrului Militar Zonal Timiş.
A fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Pe timpul desfășurării unei misiuni, maşina de luptă în care se afla a inițiat un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, a suferit amputarea piciorului stâng.
Se antrenează pentru Invictus Games la tir cu arcul compound și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 1 echipe, arc compound - Invictus Games Toronto 2017; locul 2 echipe, tir cu arcul compound – InvictusGames Sydney 2018
laurentiu serban - invictus romania
Lt. col.

Laurențiu Șerban

gradul II de invaliditate

Născut în data de 01.03.1979, în București, căsătorit, tată al unui copil, este încadrat la Comandamentul Forțelor pentru Operaţii Speciale, București.
A fost rănit în anul 2006, în Afganistan. Pe timpul executării unei misiuni, TAB-ul din fața vehiculului în care se afla a inițiat un dispozitiv explozibil improvizat și a luat foc. În încercarea de a-și salva camarazii, a avut neșansa de a iniţia un alt dispozitiv explozibil improvizat.În urma exploziei, a rămas fară piciorul drept, de la genunchi.
Se antrenează pentru Invictus Games la tir cu arcul compound și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 3, proba de alergare de viteză 1500m, locul 4 la 400 m, 5 la 200 m și 6 la 100 m - Invictus Games Toronto 2017; locul 4, alergare de viteză 400m și 1500m – InvictusGames Sydney 2018.
ionel bida - invictus romania
Plt. adj. pr. (rtr)

Ionel Bida

gradul II de invaliditate

Născut în data de 22.01.1971, în Municipiul Constanța, căsătorit, tată al unui copil, a fost încadrat la Spitalul Militar de Urgență ,,Alexandru Gafencu” Constanța, în prezent pensionar.
A fost rănit în anul 2010, în Afganistan. Pe timpul executării unei misiuni a Echipei Operaţionale de Consiliere şi Legătură (OMLT), dislocată în provincia Zabul din Afganistan, echipa mixtă româno-afgano- americană din care facea parte a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie. În urma atacului, a suferit o fractură multiplă a tibiei drepte care a necesitat un implant de os. Are 5 schije în nervul sciatic.
Se antrenează pentru Invictus Games la înot și volei din șezut.
Performanță sportivă: locul 5 la 50 m spate, respectiv la 50 m bras la natație – Invictus Games Toronto 2017, locul 4 la 50 m spate, respectiv la 50 m bras la natație - Invictus Games Sydney 2018, locul 6, 50 m spate – Campionatul național de MASTERS 2018, participare la Campionatul național de seniori 2020, participant la Sport Festival Cluj 2018, 2019.
dumitru paraschiva - invictus games
Plt. adj.

Dumitru Paraschiva

gradul II de invaliditate

S-a născut în data de 01.08.1983, în județul Brașov, căsătorit, tată a doi copii, este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.A fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).
Se antrenează pentru Invictus Games la canotaj în sală.
Performanță sportivă:locul 5 la canotaj în sală, proba de 1 minut, respectiv de 4 minute – InvictusGames Toronto 2017. Locul 3 la proba de 4 minute – InvictusGames Sydney 2018.
vasile zbanca - invictus romania
Plt. adj.

Vasile Zbânca

gradul II de invaliditate

S-a născut în data de 05.01.1982, înBistrița, este căsătorit, tată a doi copii, este încadrat la Batalionul 405 Sprijin Logistic ,,NĂSĂUD”, din Bistrița. A fost rănit în anul 2010, în Afganistan. Pe timpul patrulării în aria de responsabilitate, autovehiculul blindat în care se afla a călcat peste un dizpozitiv improvizat, iar în urma deflagraţiei, militarul a fost grav rănit și transportat de urgență la spitalul Landstuhl, din Germania. În același incident alți doi camarazi ai săi şi-au pierdut viaţa, slt.(pm) Sfeches Marius-Florin și slt.(pm) Filip Cristian-Petru. Are ambele picioare amputate de sub genunchi.
Se antrenează pentru InvictusGames la disciplina handbike.
Performanță sportivă: locul 8 handbike - InvictusGames Sydney 2018.
ionut butoi - invictus games
Plt. maj.

Ionuț Butoi

gradul I de invaliditate

S-a născut în data de 28.08.1978, în județul Argeș, este căsătorit, tată a doi copii, este încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung Muscel.
A fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Qalat - Kandahar, TAB-ul în care se afla a fost aruncat în aer de suflul unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul făcea parte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“. În urma exploziei, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Și-a fracturat coloana și a rămas paralizat de la brâu în jos.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul compound.
Performanță sportivă:dublu medaliat, câștigând medalia de aur la tir cu arcul compound pe echipe și medalia de argint la tir cu arcul compound la individual – Invictus Games Toronto 2017. Locul 1, tir cu arcul echipe compound – Invictus Games Sydney 2018.
Locul 1 echipe și record național paralimpic 680p - Campionatul Național Paralimpic 2019, Locul 3 echipe - Campionatul European Militar 2019, Locul 2 individual - Campionatul Național Paralimpic Outdoor 2019, locul 2 - Campionat Indoor Paralimpic 2020, locul 3 - Campionatul Național Indoor Open, Locul 3 - Campionat Național Outdor Paralimpic 2020, Locul 2 Echipă Campionatul Național Outdor Open, Locul 9 la Cupa Mondială Dubai 2020.
doru hamza - invictus romania
Plt. maj.

Doru Hamza

apt limitat

S-a născut în data de 21.05.1980, în județul Galați, este căsătorit, tată al unui copil, este încadrat la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sf. Andrei” Galați.
A fost rănit în anul 2008, în Afganistan. Pe timpul executării unei misiuni de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, transportorul amfibiu blindat, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, militarul a suferit mai multe contuzii și echimoze, fiind transportat de urgență la spitalul din Kandahar.
Se antrenează pentru InvictusGames la atletism și sittingvoley.
Performanță sportivă:locul 7 la proba de 1500 m, la atletism – Invictus Games Toronto 2017. locul 4 în finala de 1.500 m - Invictus Games Sydney 2018.
parvu - invictus romania
Plt. maj.

Cătălin Pârvu

apt limitat

S-a născut în data de 06.03.1979, în județul Ilfov, este căsătorit, tată al unui copil, încadrat la Centrul Militar Județean Sector 5 București.
A fost rănit în anul 2011, în Afganistan. În timp ce executa o misiune de patrulare și de susținere a unei acțiuni americane, autovehiculul blindat tip MRAP în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarul făcea parte din plutonul de poliție militară al Batalionul 495 Manevră. În urma incidentului a suferit afecțiuni la cap, faţăşi coloană, fiind diagnosticat cu comoţie cerebrală de gradul 1.
Se antrenează pentru InvictusGames la ciclism și sittingvoley.
Performanță sportivă: participare la Invictus Games Toronto 2017 și locul 2 echipe arc olimpic - Invictus Games Sydney 2018.
bogdan dragomir - invictus romania
Plutonier

Bogdan Dragomir

gradul III de invaliditate

S-a născut în data de 30.01.1988, în județul Buzău, este căsătorit, tată al unui copil, încadrat la Batalionul 620 Operații Speciale Buzău. A fost rănit în anul 2016, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, insurgenţi care purtau uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul, rănind grav trei militari români. Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și, ulterior, au fost transportați la cel mai apropiat spital militar, însă plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu au decedat. Plutonierul Bogdan Dragomir a fost împușcat în umărul drept și coapsa dreaptă.
Se antrenează pentru InvictusGames la atletism și sitting voley.
Performanță sportivă: locul 7 din 26 la proba de 200 m, la atletism, Invictus Games Toronto 2017, locul 5 în finala de 200 m și locul 6 în finala de 100 m - Invictus Games Sydney 2018.
eugen patru - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Eugen Pătru

gradul II de invaliditate

S-a născut în data de 15.11.1989, în județul Olt. Este căsătorit, tată al unui copil și își desfășoară activitatea în cadrul Centrului 84 Mentenanță București.
A fost rănit în anul 2014, în Afganistan. Militarul executa o misiune de patrulare, pe autostrada A1, când a avut loc un atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv. Acesta a intrat direct în maşina de luptă în care se afla militarul, provocând decesul plutonierul major Claudiu Constantin Vulpoiu și rănirea altor cinci militari. În urma incidentului, militarul a rămas fără muşchi la ambele gambe şi cu o paralizie completă la nervul sciatic.
Se antrenează pentru InvictusGames la tir cu arcul olimpic
Performanță sportivă: Campion mondial militar la arc olimpic - Campionatul Sportiv Militar (Grecia) 2017, locul 7 individual – Invictus Games Toronto 2017, Locul 1 arc olimpic individual și locul 2 arc olimpic echipe – Invictus Games Sydney 2018, locul 3 - Jocurile Mondiale Militare CISM, Wuhan, China, locul 3 individual Cupa României 2020, locul 3 Individual Cupa Federației 2020, locul 3 echipe Campionatul Național 2020, Campion european 6th Fazza Para Archery Tournament – Dubai 2020.
porumb daniel - invictus romania
Plutonier adjutant (în retragere)

Porumb Daniel

gradul I de invaliditate

S-a născut în data de 28.07.1980, în Roman, județul Neamț. A fost grav rănit la doar 27 de ani, când se afla în Irak, într-o misiune de menținere a păcii. Primul contact cu armata a fost în anul 2001 când a satisfăcut stagiul militar la Câmpia Turzii timp de 1 an. Începând cu anul 2002 a urmat Școala de subofițeri de infanterie la Pitești după care s-a angajat la Batalionul de la Clinceni.
În 2007 a participat la misiunea “IRAQI FREEDOM” din Irak, cu Batalionului 495 Infanterie „Căpitan ŞtefanŞoverth”.
Pe timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare, executată în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie, în regiunea DhiQar din Irak, un transportor amfibiu blindat a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat, la aproximativ 25 km NV de Tallil.
În urma accidentului, patru din cei şase militari aflaţi în transportor au fost răniţi.
La faţa locului s-a deplasat o echipă americană de evacuare medicală (MEDEVAC), care le-a acordat primul ajutor militarilor răniţişi i-a transportat de urgenţă la spitalul din baza americană, CampAdder, de la Tallil. Ulterior, ultimii trei dintre militarii răniţi au fost transportaţi la Spitalul American Ballad, de lângă Bagdad, pentru investigaţii suplimentare.
Daniel a fost grav rănit fiind diagnosticat ulterior cu traumatism vertebro-medular cervical, luxație C5-C6 - paralizie a mâinilor și picioarelor. Daniel a fost supus unei intervenții chirurgicale la Centrul medical regional american din Landstuhl (Germania) și a urmat un tratament de specialitate la Institutul Medical Neurologic ""Hongtianji” din Republica Populară Chineză. Militarul a fost încadrat în gradul I de invaliditate și trecut în retragere în anul 2007.
După toate cele suferite Daniel este pozitiv, optimist și privește spre viitor. Este pasionat de sport fotbal, a terminat Facultatea de Geografie din cadrul Universității București iar acum urmează un master tot în domeniul geografiei.
Locuiește împreună cu mama sa în București și este alături de colegii lui din Echipa Invictus România.
popa valentin - invictus romania
Maistru militar clasa a III-a

Popa Valentin

gradul I de invaliditate

S-a născut pe data de 07.09.1987 în Corabia, județul Olt. De-a lungul timpului s-a antrenat continuu pentru a-și crește potențialul fizic și psihic și a reușit să obțină o serie de calificări cum sunt cea de Operator forțe pentru operații speciale, skydiver, combat diver și a fost dislocat de 3 ori în Afghanistan.
În Septembrie 2017, pe timpul unui exercițiu militar national, a avut un accident în urma căruia a suferit o leziune a coloanei vertebrale rămânând paralizat de la piept în jos.După intervențiile chirurgicale diagnosticul pus a fost tetraplegie (ASIA B). Poate mișca brațele însă nu poate folosii palmele și degetele de la mîini și nu își simte corpul de la brâu în jos. Valentin vrea să facă sport în continuare și din acest motiv s-a înscris în echipa Invictus România.
Pentru Invictus Games se antrenează la atletism în scaunul cu rotile și își dorește să ajungă la acea formă fizică care să-I permit să reprezinte România la competițiile sportive dedicate militarilor răniți.
Performanță sportivă: locul 5 la proba de 2000 de metri, locul 3 la proba de 500 metri, locul 5 la proba de 1 minut - British Rowing Virtual Championship.

Membri de onoare ai echipei Invictus România

petrut dorin - invictus romania
General de brigadă (rezervă)

Petruț Dorin

A fost rănit în data de 11 septembrie 2007, în Irak.
Performanță sportivă: locul 1, tir cu arcul compound echipe - Invictus Games Toronto 2017, locul 3 tir cu arcul compund individual, locul 1, tir cu arcul compound echipe - Invictus Games Sydney 2018.
grigore nicolae - invictus romania
Locotenent colonel

Grigore Nicolae

A fost rănit în data de 06.09.2007, în Afganistan.
Performanță sportivă: locul 12 powerlifting - Invictus Games Toronto 2017, locul 8 la atletism, locul 12 la powerlifting - Invictus Games Sydney 2018.
iriciuc ciprian - invictus romania
Căpitan

Iriciuc Adrian Ciprian

A fost rănit în data de 20.09.2015, în Afganistan.
Performanță sportivă: medalie de bronz (rowing) - Invictus Games Toronto 2017, locurile 4 și 11 la rowing, locurile 11, 13 și 17 la atletism - Invictus Games Sydney 2018.
novac daniel - invictus romania
Plutonier adjutant

Novac Fănică Daniel

A fost rănit în data de 19.06.2006, în Afganistan.
Sport practicat – ciclism. Nu are participări la Invictus Games.
sbughea mihai - invictus romania
Plutonier adjutant

Sbughea Mihai

A fost rănit în data de 12.03.2008, în Afganistan.
Sport practicat – ciclism. Nu are participări la Invictus Games.
alexe ionel - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Alexe Ionel

A fost rănit în data de 02.08.2010, în Afganistan.
Sport practicat – atletism. Nu are participări la Invictus Games.
balasoiu vasile - invictus romania
Plutonier adjutant

Bălășoiu Vasile

A fost rănit în data de 02.05.2012, în Afganistan.
Sport practicat – ciclism. Nu are participări la Invictus Game.
spanu nicolae - invictus romania
Plutonier adjutant

Spînu Nicolae Dan

A fost rănit în data de 03.01.2009, în Afganistan.
Sport practicat – ciclism. Nu are participări la Invictus Games.
barbu marius - invictus romania
Plutonier major

Barbu Marius Cătălin

A fost rănit în data de 13.06.2008, în Afganistan.
Sport practicat – tir cu arcul. Nu are participări la Invictus Games.
muscaloiu marian - invictus romania
Plutonier major

Muscăloiu Marian

A fost rănit în data de 20.11.2009, în Afganistan.
Sport practicat – powerlifting. Nu are participări la Invictus Games.
cuceanu cosmin - invictus romania
Plutonier

Cuceanu Constantin Cosmin

A fost rănit în data de 29.04.2018, în Afganistan.
Sporturi practicate – atletism și ciclism. Nu are participări la Invictus Games.
burduhos leon - invictus romania
Sergent major

Burduhos Leon

A fost rănit în data de 31.12.2018, în Afganistan.
Sport practicat – rowing. Nu are participări la Invictus Games.
tarnovschi costel - invictus romania
Fruntaș

Tarnovski Costică Costel

A fost rănit în data de 25.09.2016, în Afganistan.
Sporturi practicate – înot și atletism. Nu are participări la Invictus Games.
roman sergiu razvan - invictus romania
Caporal clasa a III-a

Roman Sergiu Răzvan

A fost rănit în data de 19.01.2011, în Afganistan.
Sporturi practicate – powerlifting și atletism. Nu are participări la Invictus Games.